maanantai 15. helmikuuta 2016

Valentinuksen paiva

Ystavanpaivaa juhlitaan taalla amerikassa todella eri sfaareissa kun missaan muualla. Suomessahan paiva on tarkotettu lahinna ystaville mutta taalla se on todella rakastavaisten paiva. Eika sita voi olla huomaamatta. Kun kaikki jouluaiheinen oli myyty suurella alennuksella marketeista, tilalle tuli ystavanpaiva.
Itse en olis paivaan juurikaan kiinnittanyt huomiota mutta jouduin hompotykseen mukaan kun pojalle piti tehda kouluun ystavanpaiva viemisia. Onneksi tieto tasta tuli ajoissa. Keskiviikko iltana kuudelta poika sanoi ruokapyodassa etta ai niin huomenna meilla juhlitaan koulussa ystavanpaivaa ja kaikkien pitaa vieda kaikille kortti ja lahja... 

Me ei mun miehen kanssa olla mitenkaan aarettoman romanttisia ja lahjojakin annetaan aika harvoin. Ja kun mies viela lahti reissuun, en osannut odottaa mitaan muistamisia myoskaan ystavanpaivaksi.
Yllatys olikin suuri kun oven pieleen oli lauantaina ilmestynyt kukat ja suklaata. Lauantai-iltana poika halusi vakisin laittaa heratyskellon soimaan ettei "nuku pommiin." Ja kun aamu koitti sain kaskyn odottaa sangyssa siihen asti etta saisin luvan tulla alas. Mun ihana esikoinen keitti mulle kahvit ja teki aamupalaleivat ja odotti lahjapussukan kanssa kun tulin alas.




Vaikka joskus lapset saakin mut raivon partaalle niin tallaiset hetket saa kaiken sen pyyhkiytymaan mielesta ja ajattelemaan etta kylla tasta ihan kunnon kansalaista kasvatetaan.

Lahjapussukasta paljastui tallainen kaulakoru. Kaikessa yksinkertaisuudessaan mun tyylinen taysin.


Onneksi olin minakin varustautunut lahjoin ja mulla oli pojillekkin pienet paketit.
Pienempi sai leikkikassakoneen joka mun oli tarkotus antaa joululahjaksi mutta se kaiken muuttohassakan keskella katosi ja unohtui.
Isompi sai kauan toivomansa Roald Dahlin kirjasarjan. Ma en joulun alla raaskinut ostaa tata kaupasta kun hintaa oli muistaakseni n.$25. Ja kun tilauksesta loysin sen nyt lahes uutta vastaavassa kunnossa kirpputorilta ja koyhdytti lompakkoa $7.


Lahjojen ja ruusujen lisaksi ei meilla paivaa juuri muuten vietetty. Me oltiin ulkona lahes koko paiva. Pelattiin sen sataa pallopelia, kaytiin uimassa ja kavelylla. Illalla viela naapurin tytot oli meilla leikkimassa joten touhua riitti ja koko kolmikko olikin aika valmista kauraa petiin jo ennen nukkumaanmenoaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti