keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Tiistain tekemisiä

Eilen meillä oli pojan neuvola. Toinen laatuaan tässä maassa. Kaikki muut tuntuu olevan kohillaan mutta näkö tarkastetaan puolenvuoden päästä uudestaan. En tiedä oliko vika pojan näössä vai siinä ettei hän oikeen viitsinyt keskittyä ja sanoi mitä sattui kun lääkäri osoitteli kuvia taululta. Miehellä on ollut lasit 12-vuotiaasta asti ja itse olisin tarvinnut laseja jo noin 7 vuotta sitten mutten ole saanut aikaiseksi hankkia. Tunnen välillä itseni ihan eläkeläiseksi kun täytyy mieheltä pyytää laseja lainaan kun pitää katsoa jonnekkin kauas. Eli mahdollista on että pojallakin on huono näkö. Mutta siitä saamme varmuuden vasta seuraavalla käynnillä.

Samalla reissulla kun käytiin neuvolassa niin käytiin vähän kaupoilla ja torilla kun kerran kaupungissa oltiin.
Luomukaupassa kävin pitkän tauon jälkeen. Haluan kokeilla tehdä spelttileipää enkä muista missään muualla nähneeni spelttijauhoja kun tuolla. Samalla löysin ruisjauhoja joita olen etsinyt kohta kaksi vuotta. En tiedä onko ne vasta tullut valikoimaan vai enkö vaan ole niitä aiemmin nähnyt. Mutta sama se. Nyt on jauhoja.


Käytiin syömässä lounasta saman paikan luomuravintolassa. Ja vaikka hintaa tulikin enemmän kuin perus mäkkireissulla, se oli kyllä ehdottomasti sen arvoista. Juomaksi otin luomu omena kivennäisvettä. Siitä syystä että kaikkien aikojen lempijuomani on Hartwallin Fruity Omena ,jota tulee suomessa juotua litra tolkulla, eikä mitään vastaavaa ole tähäna asti ole tullut vastaan. Mutta tämä saattoi hyvinki yltää samalle viivalle. ( ja ei, Hartwall ei maksanut näistä kehuista mitään mutta toki voisin ottaa korvaukseksi rekallisen kyseistä juomaa kotiin, kiitos)

Kotona sitten vähän askarreltiin. Eli minä askartelin ja poika silppusi saksilla paperia lattialle.

Hämähäkkejä

Ja vaikka normaalisti meillä on torstaisin tapana syödä keittoa niin päätin kuitenkin tehdä kasvisosekeittoa ja sämpylöitä. Täydellistä syksyruokaa. Lämmintä keittoja ja lämpimiä sämpylöitä. 

Sämpylät tein hieman erilailla kun yleensä. Normaalisti sekoita hiivan ja lämpimän maidon keskenään. Mutta löysin ohjeen jossa heti alussa sekoitettiin hiiva ja suola keskenään jolloin hiiva muuttui nestemäiseksi. En uskonut tämän vaikuttavan mitenkään makuun mutta niin vain teki. Mieskin kehui että oli parempia kun normaalisti.

Tänään ollaan hoidettu aamusta autoon liittyviä asioita... Ja voi luoja.. Ei taas mitään hyvää sanottavaa. Siitä selvitystä ensi kerralla. Eli kaikki jotka eivät halua lukea nillitystä hollantilaisesta monimutkaisuudesta ja järjettömyydestä jättäkää suosiolla väliin.

3 kommenttia:

 1. Oijoi tuli nälkä sun kuvia katellessa;)

  Toiv. auton kans menis nyt
  kaikki hyvin!

  Jamssi

  VastaaPoista
 2. olis kiva kuulla mistä löysitte luomukaupan?

  uskallatko muuten ajaa autoa ilman laseja?

  rotterdamin riitta

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Jamssi:)

  Riitta: Luomukauppa on nimeltää Gimsel. Siinä on samassa myös ravintola ja muutama muu luomukauppa. Koko kompleksin nimi on De Groene Passage. http://www.degroenepassage.nl/

  VastaaPoista