tiistai 27. lokakuuta 2015

Koulun aloitus

Uuteen paikkaan muutettaessa on edessa niiden kaikkien valttamattomien asioiden hoitamisessa muutama todella iso askel. Yksi on tietenkin tyon aloittaminen. Meidan tapauksessa se oli vaan miehella edessa ja koska han menee kun kala vedessa ymparistossa kun ymparistossa niin sita ei tarvinnut niin kovasti stressata. Yksi on kodin loytyminen, mika meilla viela on edessa. Onneksi armon aikaa on muutama kuukausi. Ja perheessa jossa on kouluikaisia lapsia yksi naista askeleista on koulun aloittaminen. Se paiva meilla oli tanaan edessa. Onneksi uudessa paikassa ei tarvinnut aloittaa ihan kylmiltaan vaan poika kavi perjantaina jo tutustumassa paikkaan. Ja kaikki ainakin vaikuttaa lupaavalta. Han viihtyi siella niin hyvin etta muutaman tunnin tutustumisen sijaan han vietti siella koko paivan.



Kouluksi valikoitui paikallinen montessorikoulu muutamastakin hyvasta syysta. 
A) Montessori oli jo ennestaan tuttu ja kokemamme perusteella sopi pojalle hyvin.
B) Viimeset 1,5 vuotta tavallisessa englantialaisessa koulussa meni aika pitkalti pitkin hanuria joten en uskaltanut ottaa sita riskia etta julkinen koulu olisi taalla samanlaista. Tasta kokemuksesta lisaa tuonnempana kunhan keksin muutakin sanottavaa kun etten antaisi kyseiseen paikkaan edes viherkasvejani hoitoon.
C) Montessorin pystyi aloittamaan heti. Kun taas tavalliseen kouluun oltaisiin jouduttu odottamaan siihen asti etta loydetaan se pysyva koti ja koulu olisi valikoitunut osoitteen mukaan. Poika selkeasti kaipasi jo koulua ja muutakin elamaa ymparilleen kun aidin, isin ja veljen. 

Tama toivottavasti alkaa tasoittamaan meidan arkea eika jokapaiva menna enaa "katsellaan mita tehdaan" fiiliksella. 

1 kommentti:

  1. Montessori on varmasti hyvä vaihtoehto! Sitä olen alkanut itsekin katsella täällä Ranskassa, kun tuo julkinen koulu on mitä on...

    VastaaPoista