torstai 21. huhtikuuta 2016

Juustoinen kasvis chowder

Kasi ylos kella on, jos ei paivittain niin ainakin viikottain, ongelmana se ettei meinaa keksia mita laittaa perheelel ruoaksi. Uskoakseni aika monessa taloudessa nousee kasi pystyyn.
Ma oon liittyny facebookissa jos jonkinlaiseen ryhmaan mista saada inspiraatiota kokkailuun mutta ainakin toistaseksi ne vinkit on havinny sinne news feediin ja huomaan etta aika monena paivana kello kolmen aikaan hakeudun pinterestiin ja naputtelen hakukenttaan easy veggie dinner. 
Hatun nosto niille jotka saa aikaseksi tehda etukateen viikon ruokalistan. Mulla se on viela to do listalla.

Tassa ois yksi hyvaksi todettu kasvisresepti. Tata on meilla nyt tehty kahdesti hyvalla menestyksella aikuisille ja vaihtelevalla menestyksella lapsille.


Juustoinen kasvis chowder

5,5 rkl voita
3 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkyntta
7 dl vetta/kasvislienta
2 isohkoa perunaa
pieni parsakaali
1/4 tl kuivattua timjamia
suolaa
pippuria
6 rkl jauhoja
7 dl maitoa
1,2 dl kermaa
n. 220 g cheddar juustoraastetta
n. 30g parmesan juustoraasetta


Suuressa kattilasssa sulata 1,5 rkl voita. Lisaa pilkotut porkkana ja sipuli ja pyorittele pannulla n.4 minuuttia. Lisaa valkosipuli ja pyorittele sekaan.
Lisaa neste, pilkotut perunat ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Anna kiehahtaa ja vahenna siten lampoa. Anna muhia kannen alla n. 15 minuuttia. Lisaa joukkoon parsakaali ja anna hiljalleen kiehua niin etta vihannekset kypsyvat.

Muun keiton kiehuessa, sulata loppu voi toisessa kattilassa, lisaa jauhot ja sekoita n. minuutin ajan.
Samalla kaaada joukkoon maito. Varmista ettei seokseen jaa jauhopaakkuja.
Kiehauta koko ajan sekoittaen niin etta keitos saostuu. Taman jalkeen lisaa kerma.
Poista kattila liedelta ja kun kasvikset ovat kypsia lisaa maito-jauhoseos niiden joukkoon.
Viimeiseksi lisaa juustoraasteet.



Tarjoillaan lampimana.
Suht helppo, ei valttamatta mikaan laihduttajan unelma mutta varmasti maistuva kasvisruoka.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti