keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Pinaattipaiva

Mulla on suurta mielikuviteksen puutetta meijan arkiruokien keksimisessa.
Joskus muinoin kokeilin aina vahintaan kerran viikossa jotain uutta reseptia. Joistain tuli hitteja ja joistain huteja. Mutta ainakin ruoat oli vaihtelevampia. Nyt en ole aikoihin ehtinyt harrastaa kokeilevaa keittiota. Ehka muutaman salaatin tai kastikkeen.

Eika tamankaan paivan ateriat ihan viimeisimman trendin mukasia ollu.
Nimittain pinaattilettuja ja pinaattikeittoa. Keitto on miehen herkkua eika sita muut syo. Mutta se on suht helppo ja nopea tehda joten paatin tehda molempia.
Paasin pitkasta aikaa myos kayttamaan monen vuoden takaista synttarilahjaa, monitoimikonetta.
Se nyhjottaa usein vaan kaapin peralla kun en jaksa sita kaivaa esille.

Jos joltain on pinaattilettujen ohje paassyt unohtumaan niin tassapa se

Pinaattiletut

150g pinaattia
5dl maitoa
3dl vehnajauhoja
2 munaa
1tl suolaa
 (rasvaa paistamiseen)
 
Silppua pinaatti jos kaytat tuoretta. Sulata pinaatti jos kaytat pakastetta.
Riko munat kolhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisaa jauhot, suola, maito ja pinaatti.
Anna taikinan turvota hetken aikaa.
Paista pannulla natin ruskeiksi.
 
Meilla ei ollu naitten kanssa puolukkahilloa mutta tein lisukkeeksi bataattimuusia ja lettujen paalle ripottelin vahan fetajuustoa.
Kylla lahti nalka niin mulla kun lapsellakin.

Mites teilla muilla. Keitto vai letut? Vaiko kumpikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti