lauantai 21. maaliskuuta 2015

Mun hoodit

Bongasin tallasen postauksen Jaelin Appelsiinipuun alla blogista ja ajattelin napata sen omaanki blogiin. Kyseessa on siis oman asuinalueen esittelya.
 Ma en oo taalla blogissa jaellu kauheesti kuvia mistaan taalla Englannissa. Ma voisin vaikka asua  suomessa ja juksata asuvani jossain muualla. Joten nyt on jo korkee aika esitella mun hoodeja.

Naa molemmat kuvat on meijan etupihalta. Toi toinen kuva on ylakerran makuuhuoneen ikkunasta otettu. Otin kuvaa mahtavasta ja harvinaisesta auringonpimennyksesta. Naattehan tekin sen?


Tien paassa nakyy vihrea kyltti, siella on meijan lahikauppa. En oo koskaan asunu nain lahella ruokakauppaa. Mutta jottei kukaan olis kateellinen niin me kaydaan siella todella harvoin. Oikeestaan vaan hatatapauksessa. Se on mun makuun vahan turhan tyyris. Taman saman tien varrella on myos kierratyspiste jonne vien meijan muovit, lasit ja paperit.
 Vihrea aidattu alue on pienia viljelypalstoja. Viime kesana siella pidettii kahdet markkinat josta mekin kaytiin hakemassa omenia, kukkia, perunoita ja marjoja. Lahiruokaa parhaimmillaan.


Taa on meijan kotikatu. Se on todella lyhyt ja paattyy paassa olevaan valkoiseen taloon. Kadun molemmin puolin on naita perus englantilaisia taloja. Kaikki samanlaisia.
Tasta kohtaa missa kuva on otettu, alkaa oikealla meijan kauppakatu....


joka nayttaa talta. Kuvat vaan on otettu kadun toisesta paasta.


Talta kadun patkalta loytyy useampi ravintola, sekatavarakauppa, muutama kirputori, pari kioskia, apteekki, hammaslaakari, rusketussalonki, se jo mainitsemani ruokakauppa ja varmasti jotain minka unohdin. Tassa on yks mun lemppari kirpputoreista. Ehka se siks on lemppari kun se sattuu olemaan niin lahella. Muuten me ei oikeen naita palveluita kayteta. Paitsi sita ruokakauppaa. Kerran haettiin ruokaa yhesta naista ravintoloista mutta kun niiden kasitys kasvisateriasta oli vedessa lilluvat kasvikset ja suolakurkku niin eipa olla sen jalkeen koettu tarvetta kayda.


Ton askeisen kadun toisella puolella on meijan lahin kirjasto ja puisto. Siis jumalaton viherio jonka ympari kiertaa asfaltti. Taalla ihmiset lenkkeilee ja ulkoiluttaa koiriaan. Ja lapsiaan.


Ja on siella toki myos leikkipuisto. Tasta on ehka joskus ollu kuvia blogissa. Taa on ihan kiva puisto jossa saan salliessa vietetaan aikaa. Varsinaisen leikkipuiston ulkopuolella on viela pieni viherio missa voi vaikka pelata palloa tai istua piknikilla jossa on pienempi mahdollisuus astua koiran kakkaan kun aidan ulkopuolella.


Puiston toista puolta reunustaa hautausmaa. Vaikkei hautausmaa naapurissa mikaan hilpea asia ole niin naureskellaan miehen kanssa asialle aika usein. Ja taa siita syysta etta me ollaan AINA asuttu todella lahella vanhustentaloa. Eika siis tarkotuksella. Mutta aina yleensa muuton jalkeen ollaan huomattu etta, hitto tossa on taas vanhustentalo melkeen naapurissa. Ja nyt siis meilla on hautausmaa naapurissa. En tiia mita siita pitas ajatella...


Tama kuva on meijan koulumatkalta. Kuvia oli tarkotus olla enemmanki mutta sitten iski ujous enka kehdannu kuvailla kun nain muita vanhempia matkalla kouluun. Meilta kouluun kestaa kavella 7 minuttia. 5 jos kavelee suht nopeesti. Taa on suuri parannus siihen etta hollannissa koulumatkaa oli n.35km ja siihen saatto hyvalla tuurilla menna kolmekin tuntia. Yhteen suuntaan.

Sellasilla kulmilla me siis asutaan. Saa tulla kylaan.

3 kommenttia:

  1. Kiva että sinäkin teit tämän:) Kivalta näyttää teidän hoodeilla;D Asuin jonkun aikaa Hollannissa 2000-luvun alussa,joten ihan senkin vuoksi oli tosi kiva nähdä tämä.Avaavatko kaupat edelleenkin tosi myöhään maanantaisin `?

    VastaaPoista
  2. Joo Englannissa nyt asutaan. Hollannissa vierahti 4 vuotta. Ja joo kaupat avas kylla tuskasen myohaan edelleen maanantaisin. Ja ainakin sillon tuntu etta menevat myos kiinni aika aikasin. Paitsi perjantaisin jollon ainakin Rotterdamissa oli koopavond ja kaupat oli myohempaan auki.

    VastaaPoista