maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lapsen evaat

Englantiin muutettua ja pojan mentya taalla kouluun, meilla alkoi yksi ihan uusi rutiini. Nimittain evaiden teko kouluun. Tai lounas se kai oikeammin on.
Tasta meilla ei ollu aikasemiin kokemusta silla hollantilaisessa koulussa pojalla oli poikkeuksellisesti ruoka koulun puolesta. Luomuruokaa joka tehtiin paikan paalla. (syva huokaus..)

 Evaat teen sen perusteella mista poika tykkaa ja mita meilla sattuu olemaan. Ja ikava kylla evaat aika usein nayttaa samalta mutta kun oon yrittany tehda pieni muutoksia niihin  niin saan iltapaivalla heittaa roskiin suurimman osan.

Mutta tallasia evaita ma siis pakkaan kuusivuotiaalle mukaan.

Maanantaina: leipaa, hunajamelonia, kurkkua, viinirypaleita, myslipatukka ja pala juustoa.


Tiistaina lapsilla oli retki paikalliseen ravintolaan jossa valmistivat oman lounaansa eika mun siis tarvinnut pakata mitaan mukaan.

Keskiviikkona: leipaa, mansikoita, luumuja ja myslipatukka.


Torstaina: leipaa, viinirypaleita, banaani ja myslipatukka


Perjantaina: edellisen paivan patongin loppu, mansikoita, vadelmia, viinirypaleita ja luumu.



Yritan pakata aina mukaan useampaa lajia ettei tarvitse nalassa olla. Meilla kun toi maku tuppaa muuttumaan ihan paivienkin sisalla. "Tanaan en tykkaa viinirypaleista mutta huomenna ne on mun lempiruokaa," tyylisesti.  Hedelmat ja marjat ei yleensa tuu koskaan takas mutta leipaa tulee yleensa edes jonkinverran. Joskus leipa saattaa olla ihan koskematon.


Viime kesana koulun loputtua me saatiin lappu etta voidaan hakea lapselle koulun puolesta koululounasta. Mutta kun yritin sita lomaketta netissa tayttaa niin siina vaadittiinkin etta pitaa muistaakseni saada edes yhta avustusta valtiolta. Meille ei ropoakaan heru (lapsilisalaskelmankin mukaan meidan pitaisi maksaa vatiolle eika saada) joten ajattelin etta me ei kuuluta sen piirin. Ja nyt viime viikoina oon kuullu muutamalta taholta etta lounas itseasiassa kuuluis olla ilmanen mun kakkosluokkalaiselle. Tieda hanta sitten. Mutta oikeesti ruokalistaa selatessa ei kylla edes haittaa ettei olla sita haettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti