tiistai 1. marraskuuta 2011

Kaalilootaa ja hairahduksia

Eilen menttin vähän metsään... Kuvainnollisesti.
Ensimmäinen hairahdus oli väistämätön.

Tästä Riviera Maisonin käsinojapöydästä oon haaveillu jo pitkään.


Meillä kun olohuoneessa kaksi isoa nojatuolia missä yleensä miehen kanssa vietetään suuri osa illoista.
Ja kun sattuu samalla nautiskelemaan lasin viiniä, tai kupin teetä, tai aamusin kahvia niin ei koskaan ole paikkaa mihin laskea lasi/muki. Ja tämmönenhän on enemmän ku täydellinen ratkasu. Ainoo mikä on saanu mut jättämään tän kauppaan on hinta. 29,95€ tais olla hintaa ja omalle budjetille se on vähän liikaa.

Mutta sitten. Pihistelyn jumalat lukivat ajatukseni ja...




nyt meiltäkin löytyy sellainen!




Ja mikä parasta, maksoin omastani 4,99€ sen kolmenkympin sijaan.
Olen erittäinkin tyytyväinen. Kyllä se pihistely kuulkaa kannattaa.

Tänään meillä on ollut tehokas päivä. Ennen kello 14 meillä oli jo pyöräytetty ja laitettu kuivumaan koneellinen pyykkiä, pyöräilty playdateille ja takas, syöty välipalaa ja käyty kaupassa. Meillä kun saatetaan välillä vasta tohon aikaa alkaa miettiä pukeutumista. Poikakin otti pitkästä aikaa päikkärit, niin reippaita oltiin.

Pitkästä aikaa väänsin tänään kaksi ruokaa. Pojille kanaa ja riisiä ja itselle kaalilaatikkoa.
Luomukaali oli viime viikolla tarjouksessa ja siitä se ajatus sitten lähti.

Reseptin löysin marttojen sivuilta.


Mehevä kaalilaatikko

n1/2 kg kaalia
3 porkkanaa
2 sipulia
2rkl öljyä
1 1/2 dl tummaa riisiä
1 1/2rkl siirappia
1 tl suolaa
pippuria
oreganoa ja meiramia
3-4 dl kasvislientä
2 dl juustoraastetta

Kuumenna 3 dl vettä kiehuvaksi, lisää 1/2 tl suolaa ja riisit.Anna riisin kiehua n 10 min, eli kunnes vesi on imeytynyt.
Suikaloi kaali, raasta sipuli ja porkkanat.Hauduta kasviksia n 10 min öljyssä pannulla.Lisää mausteet ja riisi.Sekoita ja laita uunivuokaan kerroksittain juustoraasteen kanssa.Jätä kolmannes raasteesta vuuan pinnalle ripoteltavaksi.Kaada kasvisliemi vuokaan, ja paista 175 asteessa ensin 25 min ja lisää juusto pinnalle.Jatka kypsennystä vielä parikymmentä minuuttia.


Ja hyvää tuli. Meiltä vaan ei sitten löytynytkään enää tota siirappia, että se oli ainoo mikä jäi uupumaan reseptistä. Ja juustoa laitoin vaan päälle. En väleihin.


Huomenna jään viikoksi kaksin pojan kanssa kun mies lähtee työmatkalle Bosniaan ja Italiaan. Pitkään aikaan ei miehellä ole matkoja ollutkaan joten saa nähdä miten tämä mamma pärjää. 

3 kommenttia:

  1. hieno toi tarjotin. Mutta miten ihmeessä sait sen noin halvalla??
    Meilläkin on muuten kaalilootaa tässä eilen ja huomenna ruokana..

    VastaaPoista
  2. Mistä löysit?

    Kiitos kaalilaatikosta, eli sen mainitsemisesta, taidan kokeilla viikonloppuna onnistuuko sellainen minulta vielä:)

    VastaaPoista
  3. Paikallisesta halpiskaupasta Wibrasta löytyi:)
    Ja kaaliloota oli kyllä niin hyvää että tehdään meillä toistekkin.

    VastaaPoista