tiistai 4. marraskuuta 2014

Amerikkalainen juustotorttu

Me haluttiin juhlistaa miehen kotiin paluuta vaikka se olikin vaan pari viikkoa poissa. 
Poika leipo vanilja muffinsseja ja mina tein juustokakun. Tai torttu se reseptin mukaan oli.
Meilla kaikki tykkas joten ajattelin jakaa ohjeen taallakin. Resepti oli alunperinYhteishyva lehtisessa.



Amerikkalainen juustotorttu

Pohja
100g margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnajauhoja
1tl leivinjauhetta

Tayte
2tlk (500g) maitorahkaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1rkl sitruunan mehua
2,5dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
5 kananmunaa

Valuta rahka kahvisuodattimessa kaksi tuntia. Peita irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. 
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Levita taikina vuoan pohjalle ja noin 5cm korkeudelle reunoille.
Peita kelmulla ja laita jaakaappiin  taytteen valmistumisen ajaksi.

Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisaa vaahto varovasti sekoittaen taytteeseen.
Kaada tayte vuokaan. 
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti.
Peita piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu liikaa.
Anna kakun jaahtya taysin (mielellaan seuraavaan paivaan) ja irrota se vasta sitten vuoasta.


Ei ihan kaikista simppelin kakku mutta ehdottomasti vaivan arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti