perjantai 4. lokakuuta 2013

Pellillinen jauhelipiirakkaa

Nyt kun mulla on ollu enemman aikaa niin olen alkanu leipomaan kotona pikkasen enemman.
Talla viikolla tein pitkasta aikaa pellillisen jauhelihapiirakkaa. Taa oli joskus lapsuudessa mun ihan lemppareita ja katos kylla akkia kun pelti tuli uunista.
Ja vaikken itse tata enaa paasekkaan maistelemaan niin meilla pojat tykkaa tasta alyttomasti.
 
 
 
 

Jauhelihapiirakka

Taikina
- 500 g maitorahkaa
- 500g voita
- 8dl vehnajauhoja
 
Tayte
- 400-500 g jauhelihaa (valilla kaytan jauhelihaa ja kinkkusuikaleita)
- 4dl keitettya riisia
- 3 kananmunaa
- mausteita
 
 
Sekoita huoneenlampoinen voi ja maitorahka keskenaan. Lisaa jauhot ja vaivaa tasaiseksi. Laita jaakaappiin siksi aikaa kun valmistat taytteen.
Keita riisi ja paista jauheliha. Mausta mielesi mukaan. Sekoita riisi, jauheliha ja kanamunat keskenaan.
 
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin puoli suunnilleen pellin kokoiseksi. Laita toinen puoli leivinpaperille pellille ja levita siihen tayte tasaisesti. Laita toinen puoli "kanneksi"ja sulje reunat painamalla yhteen. Voitele joko kanamunalla tai vedella. Laita uuniin 200 astetta ja n.30min.
 
Ei ehka mitaan laihduturuokaa mutta saahna sita valilla vahan herkutella.
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti