tiistai 16. lokakuuta 2012

Kuka teilla siivoaa?

Yksi kivoimmista asioista tassa yksinaan olossa on se etta kun paikat laittaa jarjestykseen, ne myoskin pysyy siistina kunnes itse sotkee. Ja jos aamukahvikuppi unohtuu poydalle siita ei voi kun syyttaa itseaan. Normaalisti tassa taloudessa sotketaan myos sita mukaa kun siivotaan. Kun sen lelukopan saa vaan niin helposti kipattua keskelle lattiaa ja kun ne sukat ja kalsarit ei vaan oo vielakaan oppinu kavelemaan itse pesukoneeseen...
 
Toissa tuli sitten puheeksi etta mita kaikkea kivaa olen tehnyt sina aikana kun pojat on ollu suomessa. Kerroin siina sitten etta sita ja tata ja sitte siivoillu aika paljo...
''Siis eiko teilla vielekaan kay siivoojaa?'' kuului kun yhdesta suusta. Ei siis ollut ensimmainen kerta kun asiasta keskustellaan. Suurimalla osalla keskusteluun osallistuneista tuntui olevan oma siivooja.
 
 
Kuulin monia monia hyvia syita kayttaa siivoojan palveluita. Ja kieltamatta olisi aika ihanaa tulla perjantaina rankan tyopaivan jalkeen siistiin kotiin.
Mutta sitten... Ajatus siita etta joku ventovieras haaraisi meilla sillon kun ketaan ei ole kotona, koskisi omiin henkilokohtaisiin tavaroihin. Se ei tunnu houkutelevalta.
 
 
 
Ja jos olen missaan maarin tullut aitiini jolla on tapana siivota koti lattiasta kattoon jo pelkastaan siita etta huoltomies saattaa olla tulossa ilmaamaan pattereita, asentamaan tiivisteita tai mita tahansa. Eihan kellekkaan voi likaisen kodin ovea avata. Mita se kertois naapureille.. Niin todennakoisesti itsekkin kayttaisin edellisen illan paikkojen puunaamiseen ja olisin vielakin stressaantuneempi. Mita apua siivoojasta sitten olisi?
 
Hinnat siivoojan palveluista kuullosti omaan korvaan varsin kohtuulliselta mutta maksaminen toiselle asiasta jonka voin itse tehda ilmaiseksi ei sekaan oikeen houkuta. Myonnetaan, olen aika tarkka rahoistani (valikoivasti..).
 
Niin ja kylla ma vahan tykkankin siivoomisesta. Vaikkei se ehka paallepain nakyiskaan.
Ja kylla se lasillinen viinia maistuu taivaalliselta kun perjatai-illalla istahtaa sohvalle ja katsahtaa edes jokseeenkin siivottua kotia. (Koskaanhan ei kaikki ole tip top.)
Tuntuisko se sitten samalta jos ei olis itse uurastanu?
 
Loppuunvetona vois todeta ettei meille olla aikankaan viela palkkamassa siivoojaa. Ja vastaisuudessa olen hissukseen siita tyopaikalla.


2 kommenttia:

  1. Meillä on käynyt siivooja tämän vuoden alusta alkaen. Olemme koko perhe aika kiireisiä ja siivoojan palkkaamisen myötä on ollut ihanaa ettei viikonloppuja tarvitse käyttää siivoamiseen.
    Järjestelemme itse paikat kuntoon. Siivoja tekee siis vain ns. perussiivouksen. Eli imuroi, pyyhkii pölyt, pesee lattiat ja kylpyhuoneen/wc:n, pyyhkii keittiön kaapinovet ja tasot. Siivoamiselta ei siis itse välty kokonaan. Meillä ainakin hiekkaa yms kulkeutuu sisään sen verran paljon, että lisäksi imuroidaan viikon aikana ainakin kertaalleen itsekin.
    Ymmärrän kyllä tuon pointtisi, ettei tunnu kivalta että joku on omassa kodissa siivoamassa silloin kun itse ei ole kotona. Me palkkasimme siivojaan, joka on käynyt jo vuosia ystäviemme kotona siivoamassa. Lisäksi alkuvuodesta olin yleensä kotona, kun siivojaa tuli. Ehdimme siis hieman tutustumaan :-)
    t. K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi olis kylla niin ihanaa ettei vahaista vapaa-aikaa tarttis kayttaa mopin varressa.
      Saa nahda,ehkapa meilla otetaan jossain vaiheessa uudestaan harkintaan taa siivojahomma:)

      Poista