torstai 9. tammikuuta 2014

Kasvispiirakka sulatejuustolla

Kuten lupasin, tassa tulee ohje eiliseen piirakkaan.

Kasvis-sulatejuustopiirakka

Pohja

2dl vetta
25g hiivaa
1/2tl suolaa
50g sulatettua voita
5dl jauhoja

Tayte

1 iso sipuli
3 porkkanaa
Pala lanttua
2 paprikaa
1 pkt sulatejuustoa
2 munaa
2 valkosipulinkyntta
1tl suolaa
voita paistamiseen

Liota hiiva kadenlampoiseen veteen. Lisaa muut aineet ja vaivaa kimmoisaksi. 
Kohota.
Suikaloi kasvikset ja paista pannulla voissa pehmeiksi. Ota pannu liedelta ja lisaa sulatejuusto ja munat. Mausta.
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja kohota. Levita tayte pohjan paalle ja paista 250 asteessa n. 20 min.


                              

Taytteeksihan voi tietenkin valita omia mieleisiaan. Meilla nyt sattui olemaan lanttua jaakaapissa joten ajattelin kokeilla sita tahankin ja hyvin toimi. Pohjaan laitoin 2dl ruisjauhoja ja loput vehnajauhoja. 

Meilla taa kestaa kaapissa yleensa pari paivaa ennenkun katoaa parempiin suihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti