sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Yrttituorejuusto

Vihdoinkin voi sanoa että kesä on tullut.
Eilen oli ihan mahtava ilma ja oltiinkin melkeen koko päivä ulkona.
Puutarha hommissa ja rakenneltiin miehen kanssa meijän pientä projektia.  
Ja tänään ollaan saatu nauttia vieläkin paremmasta säästä. Kyllä kesä on mahtava.
Ainoa varjo tälle viikonlopulle on ollut leijonien pelit. Niin olis ollut ihanaa jos poika olis taas päässy saunomaan. No ens vuonna taas. Nyt toivon voiton menevän Slovakiaan.


Grillaaminen kuuluu ehdottomasti kesään.
Meidän perheen perus grillimenuun kuuluu vihanneksia, pojille lihaa, salaattia, täytettyjä herkkusieniä ja mulle jotain kasvispullia tai pihvejä.



Me ollaan aika kaavoihin kangistuneita ruoan suhteen. Jos joku havaitaan hyväksi, sitä tehdään sitte hamaan hautaan asti. Joskus kokeillaan jotain uutta ja se jää sitten listalle jos hyvin käy. Joskus taas puoliksi vahingossa tulee kokeiltua jotain uutta ja se saattaa olla täys hitti.
Viiemeisin tällanen on yrttituorejuusto.
Kerran unohdin sen kauppaan ja ajattelin että hitto voishan sitä itekkin kokeilla tehä.
Ja nyt meillä tehään sitä aina grillatessa.

Tällasella ohjeella minä sen teen

Purkki maustamatonta tuorejuustoa
Kuivattuja tai tuoreita yrttejä maun mukaan (itse käytän oreganoa ja basilikaa)
Ripaus suolaa, pippuria ja valkosipulimaustetta

Kaikki sekaisin ja hetkeksi kylmään maustumaan.
Ja eikun poytään.


Mikä on sun grillikauden bravuuri?

Nyt vielä hetkeksi ulos pojan kanssa. Me harjotellaan ajamaan ilman appareita.



2 kommenttia:

  1. Grillikauden bravuuri on ehottomasti täytetyt herkkusienet pekoniin käärittynä.jam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvalta vaikkei pekoni mulle uppookkaan. Mutta mies varmasti tykkais. Taytyy kokeilla ens kerralla.

      Poista